Prof. Dr. Malcolm PAYNE
Malcolm Payne yazar ve eğitimcidir. Aynı zamanda sosyal çalışma, sosyal bakım yönetimi ve yaşam sonu bakımı üzerine danışmanlık yapmaktadır. Sosyal çalışma, sağlık hizmetleri ve yaşam sonu bakımı üzerine 16 kitabın yazarlığı/ortak yazarlığının yanı sıra 350’den fazla makale ve kitap bölümü yazmış, 11 kitabın editörlüğünü üstlenmiştir. Çalışmaları 15 dilde ve 18 ülkede yayınlanmıştır. Uluslararası çok satan kitapları arasında Modern Sosyal Çalışma Kuramı (Dördüncü Basım, 2014), yakın zamanda yayınlanan İnsancıl Sosyal Çalışma: Uygulamada Temel İlkeler (ABD ve Birleşik Krallık basımları, 2011) ve ‘Yaşlılarla Yurttaşlık Temelli Sosyal Çalışma’ (ABD ve Birleşik Krallık basımları, 2011/2012) ile Margaret Reith ile birlikte yazdıkları Yaşam Sonu ve Palyatif Bakımda Sosyal Çalışma kitapları bulunmaktadır.
Sosyal çalışma kariyeri boyunca, Malcolm Payne denetimli serbestlik ile çeşitli yerel yönetim kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarında çalışmıştır. 2003-2012 yılları arasında Londra’da St. Christopher Hospis’inde psiko-sosyal ve tinsel bakım direktörlüğünü yürütmüş, bu alanda politika ve program geliştirilmesi üzerine danışmalık yapmıştır. Öncesinde Manchester Metropolitan Üniversitesi’nde, Uygulamalı Toplum Bilimleri Bölümü Bölüm Başkanlığını yürüten Payne, halihazırda emeritus profesör ünvanına sahiptir. Son 10 yılda, Polonya’daki Opole Üniversitesi ile Slovakya’daki Comenius Üniversitesi’nde akademik çalışmalarını yürütmüştür. Halen, fahri akademik çalışmalarını Londra’daki Kingston Üniversitesi ve St. George Üniversitesi ile Finlandiya’daki Helsinki Üniversitesi’nde yürütmektedir.
Prof. Dr. Işıl BULUT
Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Işıl Bulut, 1967 yılında Sosyal Hizmetler Akademisi’nden mezun olmuş, aynı yıl asistan olarak Akademi’de göreve başlamıştır. 1983 yılında Akademi, Sosyal Hizmetler Yüksekokulu adıyla Hacettepe Üniversitesi’ne bağlanmadan önce Hacettepe Üniversitesi Nüfus Etütleri Enstitüsü’nden bilim uzmanı, Hacettepe Üniversitesi Aile Sağlığı Enstitüsü’nden de doktora derecelerini almıştır. Doçentlik (1989) ve profesörlük (1996) unvanlarını sosyal hizmet anabilim dalında gerçekleştirmiştir. 1997 yılında Dr. Abdülkadir Özbek Psikodrama Enstitüsü ve Überlingen Moreno Enstitüsü işbirliği ile yürütülen eğitim programını bitirerek Psikodrama Yöneticisi unvanını almıştır. 1998-2002 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı Aile Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni kurmuş ve yöneticiliğini üslenmiştir. 2002 yılında Hacettepe Üniversitesi’nden emekli olarak, Başkent Üniversitesi’nde Sağlık Bilimleri Fakültesi’ne bağlı Sosyal Hizmet Bölümü’nü kurmuştur ve halen aynı yerde bölüm başkanı olarak görevine devam etmektedir.
Doç. Dr. Ertan KAHRAMANOĞLU
Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi
Ertan Kahramanoğlu, 1966 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Akademisinden mezun oldu. 1968 yılında ABD Şikago Üniversitesinde sosyal hizmet sertifika programına katıldı. 1971 yılında İngiltere York Üniversitesinde “sosyal hizmet ve yönetim” konusunda Master of Philosophy derecesi aldı. Doktora çalışmasını Hacettepe Üniversitesi Eğitim Yönetimi Ekonomisi ve Planlaması Anabilim Dalında 1990 yılında tamamladı. Halen, Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öğretim üyesi olan Doç. Dr. Ertan Kahramanoğlu iş yaşamına 1966 yılında Sosyal Hizmetler Akademisinde asistanlık görevi ile başladı ve 1972 yılından itibaren öğretim görevlisi olarak görevini sürdürdü. 1975-1984 yıllarında Sağlık ve Sosyal Yardım Bakanlığı Sosyal Hizmetler Genel Müdür Yardımcılığı ve Genel Müdürlük görevlerini yürüttü. 1981-1983 yıllarında Türkiye Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Sekreteri olarak görev aldı. S.S.Y.B Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü görevi sırasında 2828 sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Kanunu’nun hazırlanması ve yürürlüğe girmesi sürecinde ve Kurumun kuruluş döneminde (1983) aktif rol aldı ve idari sorumluluklar yüklendi. 1987-2002 yıllarında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulunda öğretim görevlisi, öğretim üyesi ve Müdür Yardımcısı (1988-1998) görevlerinde bulundu. 2002 yılında Başkent Üniversitesine geçerek Sosyal Hizmet Bölümünün kurucuları arasında yer aldı.
Prof. Dr. Sevil ATAUZ
Maltepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi
Prof. Dr. Sevil Atauz 1968 yılında ODTÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler (Psikoloji-Sosyoloji) Bölümü’nden mezun oldu. 1968-2011 yılları arasında, 1968’de asistan olarak girdiği Hacettepe Üniversitesi Sosyal Çalışma Bölümü’nde öğretim görevlisi, yardımcı doçent, doçent ve profesör olarak çalıştı. 2005-2011 yıllarında Sosyal Hizmetler Yüksekokulu’nda müdür, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü’nde bölüm başkanı olarak yöneticilik yaptı. 2011 yılında Hacettepe Üniversitesi’nden emekli olduktan sonra İstanbul Maltepe Üniversitesi’nde Sosyal Hizmet Bölümü’nü kurdu. Halen bu bölümde görevine devam etmektedir.
Prof. Dr. Kasım KARATAŞ,
Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi
Prof. Dr. Kasım KARATAŞ, lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulu’nda (1984) ve Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde (2002) gerçekleştirmiştir. Ayrıca bir süre Gazi Üniversitesi’nde İİBF iktisat bölümünde lisans, ODTÜ sosyoloji bölümünde yüksek lisans eğitimine devam etmiştir. Yüksek lisans ve doktora eğitimi dahil tüm akademik yükselmeleri Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Anabilim Dalı’ndadır. Mezuniyetinden hemen sonra Hacettepe Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü Vakfı Çocuk İşçilerin Sağlık Sorunları Araştırmasında sosyal araştırmacı olarak işe başlamıştır. Yaklaşık bir yıl sonra Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü’nde araştırma görevlisi olmuştur. 1985 yılından beri Hacettepe Üniversitesi’nde akademisyen olarak çalışmaktadır.
Prof. Dr. Veli DUYAN
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Veli Duyan, lisans eğitimini 1987 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulu’nda tamamladı. 1990-1998 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Erişkin Hastanesi’nde sosyal hizmet uzmanı olarak çalıştı. Çalışma yaşamı ile eş zamanlı olarak lisansüstü eğitimine Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Hizmet Anabilim Dalı’nda devam etti ve 1992 yılında sosyal hizmette bilim uzmanı, 1997 yılında da doktora derecesini aldı. 1998 yılında Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulu’na yardımcı doçent olarak atandı, 2002 yılında doçent ve 2008 yılında profesör oldu. Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği üyesi olan Prof. Dr. Veli Duyan halen Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü’nde çalışma yaşamına devam etmektedir.
Prof. Dr. Hakan ACAR
Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Hakan Acar, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulu'ndan 1996'da mezun oldu. Yüksek lisans ve doktora eğitimine Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Hizmet Anabilim Dalı'nda devam etti. Sosyal hizmet alanında doktora eğitimini 2006'da tamamladı. 1997-2011 yılları arasında, araştırma görevlisi, öğretim görevlisi ve doçent unvanlarıyla Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü'nde çalıştı. Halen Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü'nde akademik yaşamına devam etmektedir. Akademik çalışma alanları arasında, sosyal hizmet etiği, sokakta yaşayan ve/veya çalıştırılan çocuklar, çocuk işçiliği, çocuk koruma sistemleri, gençlik politikası, yoksulluk ve sosyal hizmet eğitimi yer almaktadır. Acar, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği Genel Merkezi (2005-2013) ve Sosyal Hizmet Uzmanları Uluslararası Federasyonu Avrupa Bölgesi (IFSW Europe e.V.) yönetim kurulu üyesi (2012-2015) olarak sorumluluk almıştır. Acar, halen Avrupa Sosyal Hizmet Okulları Birliği yönetim kurulu üyeliği (2015-2019) görevini sürdürmektedir.
Prof. Dr. Fatih ŞAHİN
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı
Fatih Şahin, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Sosyal Hizmet bölümde profesördür ve aynı bölümün başkanlığını yürütmektedir. Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmetler Yüksekokulu’ndan mezun olduktan sonra aynı üniversitede yüksek lisans ve doktora yapmıştır. Fatih Şahin’in doktora tezi “Sosyal hizmet uzmanlarının sosyal refah politikası süreçlerine katılımı” başlığını taşımaktadır. Fatih Şahin’in biri ortak ve biri uluslararası olmak üzere üç kitabı vardır. Aynı zamanda Prof. Dr. Fatih Şahin, ulusal ve uluslararası birçok kitap bölümü kaleme almıştır. Fatih Şahin, 2015 Sosyal Hizmet Sempozyumu’nun Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde düzenlenmesine öncülük etmiştir. Fatih Şahin, çeşitli sosyal hizmet projelerinde yürütücülük yapmış ve birçok eğitim gerçekleştirmiştir. Fatih Şahin’in ulusal ve uluslararası birçok dergide makalesi yayımlanmıştır. Fatih Şahin, ulusal ve uluslararası birçok dergide hakemlik yapmıştır. Fatih Şahin, birçok yüksek lisans ve doktora tezinin yürütülmesinde danışmanlık görevi üstlenmiştir.
Prof. Dr. Vedat IŞIKHAN
Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi
Vedat Işıkhan, Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet bölümünde profesördür. 1998 yılında “Sosyal hizmet ve sağlık alanında görev yapan yöneticileri etkileyen iş stres faktörleri” isimli çalışma ile doktora derecesi almıştır. 1999 yılında doçent, 2009 yılında ise profesör olmuştur. Aynı üniversitede çalışmalarına devam etmektedir. Vedat Işıkhan; kanser, tüberküloz, hasta hakları, sosyal destek, sağlık bakımı çalışanları, iş stresi, iş doyumu, tükenmişlik, çalışma yaşamı, çalışma yaşamı kalitesi, zihinsel engelli çocukların aileleri, evsizlik, sosyal sorunlar ve sosyal politika alanlarına ilgi duymaktadır. Prof.Dr. Vedat Işıkhan’ın 10 kitabı vardır. Saygın birçok dergi makalesi için hakemlik yürütmüştür. Kendi makaleleri birçok saygın dergide yayımlanmıştır. Yurtdışında çeşitli dersler vermiştir. Profesör Işıkhan, Sağlık Bakanlığı Ulusal Kanser Danışma Kurulu ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği’nin üyesidir. Profesör Işıkhan 1997 yılında Ulusal Verimlilik Merkezi tarafından düzenlenen “Artan İş Verimliliğinde Eğitimin Rolü” isimli yarışmada üçüncülük ödülü, 1998 yılında “Çalışma yaşamı kalitesinin geliştirilmesi” isimli yarışmada ikincilik ödülü kazanmıştır. 2016 yılında yapmış olduğu araştırma, uygulama ve katkılardan dolayı Uluslararası Stres Yönetimi Uzmanları Konseyi tarafından ödüllendirilmiştir.
Prof. Dr. Aksu BORA
Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi
Aksu BORA Hacettepe Üniversitesi İletişim Fakültesinde öğretim üyesidir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olduktan sonra, yüksek lisans ve doktorasını Hacettepe Üniversitesi Antropoloji Bölümünde tamamladı. Kadınların Sınıfı, Feminizm Kendi Arasında ve Sıcak Aile Ortamı (ortak) isimli kitapları ve 90’larda Türkiye'de Feminizm (ortak), İradenin İyimserliği isimli derlemeleri var. Pek çok derlemede ve dergide makaleleri yayımlandı. Parayla Akraba, Tohum ve Toprak, Antropoloji Tarihi, Sarı Duvar Kâğıdı gibi çok sayıda kitap ve makale çevirdi. Kent yoksulluğu üzerine etnografik bir çalışma olan Yoksulluk Halleri'nin saha çalışmasını yürütenlerden biriydi, bu kitabın aile ve cinsiyetle ilgili bölümünü yazdı. Beyaz yakalı işsizliğine odaklanan Boşuna mı Okuduk isimli araştırmanın saha çalışmasını yürütenlerden biriydi, bu kitabın işsizin duyguları ve işsizliğin aile boyutu ile ilgili bölümlerini yazdı. Bir sözlü tarih çalışmasının ürünü olan Cumhuriyette Çocuktular isimli kitabın çocuklukla ilgili bölümünü yazdı.1994'ten bu yana cinsiyet eşitliğine ilişkin çok sayıda projede yer aldı, eğitimler verdi, eğitim kitapçıkları yazdı.
Prof. Dr. Emine ÖZMETE
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi
Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü’nde Profesördür. Ankara Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nü yürütmektedir. Diğer dezavantajlı gruplar ile olduğu gibi yaşlı bireyler ile çalışmalarında refah, subjektif ve objektif yaşam kalitesi, kurumsal ve evde bakım seçenekleri, aktif yaşlanma ve kuşaklararası dayanışma gibi konulara odaklanmaktadır. Ankara Üniversitesi’nde 1997 yılında bilim uzmanı, 2002 bilim doktoru unvanını almıştır. 2006 yılında Sosyal Hizmet Bilim Dalı’nda Doçent unvanını almıştır. Iowa Devlet Üniversitesi İnsani Gelişme ve Aile Çalışmaları Bölümü’nde misafir öğretim üyeliği yapmıştır. Uluslararası Yaşlanma Federasyonu, Uluslararası Sosyal Hizmet Federasyonu, Uluslararası Ev İdaresi Federasyonu ve Avrupa Kültürlerarası Yaşlı Bakım Ağı üyesidir.
Doç. Dr. Murat ERDOĞAN
Hacettepe Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi
Doç. Dr. M. Murat Erdoğan Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi, Hacettepe Üniversitesi Göç ve Siyaset Araştırmaları Merkezi - HUGO’nun kurucusu ve Müdürü, Hacettepe Üniversitesi Avrupa Birliği Araştırmaları Merkezi (HÜAB) Müdür Yardımcısı, Uluslararası Metropolis Yönetim Kurulu Üyesi ve UNESCO-Türkiye MOST Komitesi üyesidir. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olan Dr. Erdoğan Ankara Üniversitesi’nde yürüttüğü “Soğuk Savaş Sonrası Dönemde Türkiye Avrupa Birliği İlişkileri: 1990-2005” başlıklı doktora çalışmasının araştırmasını Konrad Adenauer Vakfı Bursiyeri olarak 1994-1999 yılları arasında Almanya’da Freiburg ve Bonn Üniversitelerinde gerçekleştirdi. Berlin Büyükelçiliği Basın Müşavirliği (2000-2002), TBMM AB Uyum Komisyonu (2004), YÖK Başkan Danışmanı, Hacettepe Üniversitesi Rektör Danışmanı (2012-2016) görevlerinde bulunan Dr. Erdoğan, Duisburg-Essen (2007), Berlin-Humboldt (2010), Oxford (2012) ve Johns Hopkins Üniversitesi Almanya Araştırmaları Merkezi AICGS’de (2014) misafir araştırmacı olarak çalışmalar yürüttü.